Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Fuglefestival 2019
Program
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Om oss
Frivillige 2019
Frivillige 2017/18
Frivillige 2015/16
Vedtekter
Stasjonsområde
Fuglevakta
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2018
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Frivillige 2015

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.

Anne-Marie bilde
Marte Fandrem
Marte er nettopp ferdig med mastergrad i økologi fra NMBU i Ås. Hun gjorde sine første forsøk på ringmerking da hun var på utveksling i Australia i 2014, og fikk gjennom masteroppgaven muligheten til å jobbe på et ringmerkingsprosjekt i regnskogen på Borneo, hvor hun undersøkte fugleparasitters spredning i hogstskog og primærskog. Hun håper å kunne fortsette å arbeide med fugler, og er veldig glad for muligheten til å lære mer om ringmerking og ikke minst få prøve seg på europeiske fugler her på Lista.


Anne-Marie bilde
Nina O'Hanlon
Nina O’Hanlon kommer fra Storbritannia og tar en doktorgrad ved universitetet i Glasgow. Hun studerer gråmåkers bevegelser og kosthold, ved hjelp av gulpeboller og stabile isotoper. Hun er under opplæring i ringmerking og har besøkt flere fuglestasjoner som Calf of Man Bird Observatory (Isle of Man, UK) og Spurn Bird Observatory (Øst Yorkshire, UK). Hun har kommet til Lista for å få mer erfaring med ringmerking og kikker på fugler på trekk. Hun har allerede sett nye arter på Lista som svartspett, tretåspett, spurveugle og perleugle.


Anne-Marie bilde
Tone Kjersti Kåsi
Tone Kjersti har studert biologi med retning økologi ved NTNU i Trondheim. Masteroppgaven hun leverte i 2012 handlet om hvordan klima og vær påvirket hekkesuksessen til snøspurv. Hun har tatt årsstudium i PPU og jobbet som lærervikar i to år i tillegg til å være feltassistent for NINA i Trondheim. Hun er svært glad for å få mulighet til å være med oss på Lista, og ivrig etter å lære mer om fugleidentifisering i felt og få praktisk erfaring med ringmerking.


Anne-Marie bilde
Jon Hagelin
Jon er nettopp ferdig med en mastergrad i biologi, retning økologi og evolusjon, ved Universitetet i Oslo. Han har siden barndommen vært fascinert av fugler. Interessen startet gjennom fuglefôring om vinteren, orrleik om våren og fuglekasseprosjekter. Hans interesse for ornitologi vokste med tiden, og han avsluttet studiene med en masteroppgave om blåstrupens hekkeutbredelse i Norge. Jon er veldig glad for å få muligheten til å hjelpe til med driften av Lista fuglestasjon, og for å få anledning til å lære mer om ringmerking og fugletrekk. På dette bildet holder han sin først munk.


Anne-Marie bilde
Cristina Sellarès
Cristina har studert biologi i Barcelona (Catalonia) og St Andrews (Skottland). Hun har en mastergrad i Wildlife Biology and Conservation. Hun har jobbet for Hval Andenes (Norge), RSPCA, RSPB, Jersey Zoo, National Birds of Prey Centre (UK), Parc del Garraf, Falklandsøyene Conservation, og som miljøkonsulent. Hun arbeider for tiden for National Trust på Jersey, der hun leder prosjektet "Birds On The Edge " for å stoppe bestandsnedgangen av lokale fugler på øya Jersey. Hun har kommet til Lista for å forbedre sine ringmerkingsferdigheter og lære nye fuglearter.


Anne-Marie bilde
Anne-Marie Austad
Anne-Marie, oppvokst på Malta og flyttet til Norge ett år siden. Fikk sin første opplevelse på Lista fugle stasjon, og hun håper det ikke blir den siste. Fugler og natur er den store interesten. Hun har B-lisens fra Norge og ett års ringmerke opplæring på Malta. Nå håper hun å begynne med Økologi og Naturforvalting bachelor grad på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet).


Emelie bilde
Emilie Shuttlewood
Emilie er stasjonert som frivillig ved stasjonen i løpet av mai 2015. Hun er uteksaminert med en "Ecology and Conservation" grad fra Manchester Metropolitan University. Nå er hun ivrig etter å få praktiske ferdigheter. Hun har gjennomført et feltprosjekt vurdere habitat skjøtsel på Tenerife, Spania, samt en studie om gjeninnføring av pattedyr til Storbritannia. Emelie har stor interesse for ornitologi, og er glad for å kunne være en del av Listateamet vårt. Her ringmerker hun sin første fugl hos oss, en løvsanger.Merketall
Denne sesongen742
I dag0
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Gråsisik2-100%
Havhest15-97%
Svartmeis4-96%
Polarsnipe2-96%
Sangsvane1-94%
Toppskarv5907+483%
Havørn29+350%
Musvåk33+231%
Toppand551+222%
Krykkje596+210%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Den Skandinaviske Trippelen - Høst 2019
  Rapport fra høsten 2018
  Begynnerkurs i ringmerking: 04.-05. mai 2019
  Ukasfugl - Merlin
  LISTA FUGLEFESTIVAL 2018

Nyheter fra NOF
Ofrar vi vipa for å redde...
NOF OA gir ut hefte om fugler...
Kautokeino JFF krever å skyte...
Vil bygge større...
Fortsatt ledige ruter i årets...
Krever at krykkjer i...
Rødstrupesanger-revisjon...
Oppdatert liste over fugler...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793