Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Fuglefestival 2018
Program
Foredrag
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Om oss
Frivillige 2017/18
Frivillige 2015/16
Vedtekter
Stasjonsområde
Fuglevakta
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2018
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden







Ukas fugl - Grågås

Grågås -Anser anser-

Grågåsa er velkjent for mange. Den har økt i antall og utvidet sine hekkeområder, og finnes både langs kysten og i våtmarker i innlandet. I tillegg er det en fugl som lager mye lyd, og som er iøynefallende da den flyr i karakteristiske plogformasjoner på trekk.

Grågåsa er en stor og kraftig fugl. Fjærdrakten er lysegrå, og nebbet er oransje/rosa mens beina er rosaaktig, noe som skiller den fra andre grå gjess som kan sees hos oss.

De fleste norske grågjessene overvintrer i Vest-Europa. Noen få kan også overvintre i Norge, men de fleste oppholder seg her fra mars til oktober.


Data materialet fra Lista Fuglestasjon siden 1990:



Observasjoner per år på Lista Fuglestasjon
Denne grafen viser antall observasjoner fordelt på år. Den gule linja er gjennomsnittet for alle år. Merk at observasjonene i 2018 vil bli fullført i november.






Merketall
Denne sesongen2680
I dag0
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Gråsisik4-100%
Nøttekråke2-99%
Sivsanger19-95%
Vipe95-95%
Bergand1-94%
Stillits1171+275%
Svartkråke43+257%
Tyrkerdue70+239%
Musvåk188+218%
Fjellerke46+188%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Ukasfugl - Merlin
  LISTA FUGLEFESTIVAL 2018
  Ukas fugl - Grågås
  Ukas fugl - Myrsnipe
  Ukas fugl - Grankorsnebb

Nyheter fra NOF
Trostene dominerte...
Utfylling i Vefsnfjordens...
Sneglefart for naturvernet...
Vakre, ville Fleinvær trues...
Siste frist for rapportering...
EuroBirdwatch med 25-års...
Herr Blå skal avsløre uløste...
Uthulingen av...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793