Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019-2021
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Norgeslisten
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2021
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden25-års Jubileumshelg

Det var fest og aktiviteter hele helgen 28.-30. august. Her er oversikten over hva som skjedde.

Lista Fuglestasjons 25-årsjubileum!

Her blir spennende ting for alle, fra den proffe fuglekikker til den lokale familien på tur. Vi kombinerer et felttreff for fugleinteresserte som går hele helgen med mer generelle aktiviteter for vanlige turglade familier og barn på søndagen ved Lista Fyr. Vårt ønske er at mange vil benytte anledningen til å møtes i felt for å lære, delta i uformelle konkurranser og ha felles glede.

Vi feirer 25 år med fugleovervåking, at fuglestasjonen nå overtas av hovedforeningen i NOF og at vi har fått flere nye fugleskjul i området og nye vannspeil og et mer tilgjengelig Slevdalsvann. Arrangementene ved Lista Fyr og Slevdalsvann er gratis og åpent for alle. Jubileumsmiddagen og arrangementene i NOF-regi for typiske fuglekikkere med vekt på det sosiale, har deltakeravgift.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft slapp nyheten om at Lista våtmarkssenter er autorisert som nasjonalt besøkssenter våtmark under åpningen av Slevdalsvann naturreservat fredag 28. august. Lista våtmarkssenter et det første nasjonale naturinformasjonssenteret som er etablert i Vest-Agder. Totalt er det nå etablert seks slike sentere i Norge.Familieaktiviteter
Åpningssermoni
Fugle-Quiz
Festmiddag
Fugle-x-maraton
Fugletegning - Utstilling
Fuglefotografering
Omvisning Slevdalsvann
Ringmerking
Kikkerttips
Jubileumssalg
Utstilling Nordberg
Fuglepub
Overnatting
Mat - Kafe

Det hele sparkes i gang på fredag med en offisiell åpning av fugleskjulene ved det nyrestaurerte Slevdalsvann av myndighetsrepresentanter. Fredag kveld blir det fuglequiz med pub i Befalsmessa på Lista Flypark. Bjørn Olav Tveit vil være quizmaster i konkurransen som favner et bredt repertoar av fuglekunnskap. Lørdag blir det Lista Bird Race fra soloppgang til kl 18:00. Er forholdene gode er det mulig å bryte 100-artsgrensen bare på fyret, så med hele Lista som lekegrind blir det fort en lang artsliste. Representanter for NSKF med Bjørn Olav i spissen styrer konkurransen. De vil dømme nådeløst alle forsøk på juks, eller pressing av dårlig dokumenterte sjeldenheter. Det planlegges å kåre en uoffisiell kombinert «Norgesmester i fuglekikking» sammenlagt fra det beste laget i Bird Race- og quiz konkurransen. Fine premier.

Lørdagskvelden vil selve 25-års jubileumsmiddagen gå av stabelen, inkludert et bildeforedrag.

Det er selvfølgelig å håpe at Lista byr på seg selv med flott fugleliv denne helgen. For mange vil det være en attraksjon nok. Det blir imidlertid omvisninger både i Slevdalsvann og ved Fuglestasjonen med ringmerking på Fyret både lørdag og søndag. Det er også et nytt ringmerksingsfelt på gang i Ammo-bunkersområdet i Slevdalsvann som vi håper er kommet i gang, slik at det blir mulig med omvisning også her. På Nordberg Fort står utstillingen «Fugletrekkets gåter» en flott utstilling med god informasjon innen det feltet der Lista Fuglestasjon jobber. En utstilling alle bør se!

Søndag er det familiedag med fugletur og tegneaktiviteter for barn. Det vil bli mat-, info- og salgsstands med spesialister på fugler, kikkerter og naturfoto til stede. De tre fuglekunstnerene Øivind Egeland, Axel Thornfeldt og Jose A. Sencianes vil tegne i felt og stille ut ved Galleri Lista Fyr. Nikon stiller med stand- og naturfotografer sammen med Stavanger Foto. Natur og Fritid vil ha gode tilbud denne helgen. Fra NOFs side stiller både ansatte og styrerepresentanter.

Det vil bli mulig å melde seg på arrangementet i en «helgepakke» med overnatting, frokost og middag eller man kan delta på det man ønsker enkeltvis. Det er ingen krav til å overnatte ved Lista Flypark om man ønsker å booke seg inn et annet sted.
Velg overnatting, mat og aktiviteter her.Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene. Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Høstrapport fra 2021
  Lista Bird Race 2021
  Ringmerkingstall 45% under gjennomsnittet så langt i høst!
  Frivillig til høsten søkes!
  Rapport fra våren 2021

Nyheter fra NOF
Åpent brev til statsminister...
Seier til hubroen på Frøya
Svensk havvind nær Ytre...
Husk fristen for å søke...
Dette engasjerte oss i 2021
Birdlife Tvedestrand og omegn...
Havellenes trekk kartlegges
God jul og godt nytt år fra...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793