Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019-2021
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Norgeslisten
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2021
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden






Blåmeis
Blue Tit (Cyanistes caeruleus)

Cyanistes caeruleus

Dette bildet er tatt i fuglestasjonsområdet. Foto: Jan Erik Røer

-


Blåmeis er en art som streifer om høsten. Da danner de flokker og vandrer over relativt store avstander på leting etter føde, ca 200 km i gjennomsnitt. Men de krysser sjelden havstrekninger. Her i Skandinavia foregår det store bevegelser av blåmeis i slutten på september og de første par ukene i oktober, og enkelte år er blåmeistrekket nesten invasjonsartet med rekordmange individer på streif.

Figurene nedenfor viser oppdaterte data fra fuglestasjonen:











Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793