Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Fuglefestival 2019
Program
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Om oss
Frivillige 2019
Frivillige 2017/18
Vedtekter
Stasjonsområde
Fuglevakta
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2020
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Frivillige 2017 og 2018

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.

I 2018:

Anne-Marie bilde

Rafael García
Rafa er biolog og dyrelivsjef. Han kommer fra Asturias, Spania. Han jobber som miljølærer i Picos de Europa nasjonalpark. Han er medforfatter, av en naturblogg kalt "GNature", der de forsøker å forklare noen av aktivitetene de har gjort i forhold til naturen. På hans fritid prøver han å øke sin kunnskap og fortsette å studere og forbedre sin erfaring med viltliv.

Anne-Marie bilde

Isabel Miranda
Isa kommer fra Huelva og hun er biolog og dyrelivsfører. Hun er medforfatter av naturbloggen "GNature", der hun og hennes kolleger forsøker å gjøre naturen mer tigjengelig for allmennheten. Hun jobber som miljølærer og er frivillig på forskjellige steder, hvor hun kan lære mer om faunaen gjennom ringmerking og fuglekikking. På Lista ser hun mange nye fuglearter!

Anne-Marie bilde

Lina Birkner
Lina er masterstudent i landskapsøkologi fra Münster, Tyskland. Siden hun begynte å studere, ble hun mer og mer interessert i fuglekikking. Hun fikk litt kunnskap om artensbestemmelse gjennom turer og ulike aktiviteter på fritiden. Nå ser hun frem til å bli kjent med rutinene på fuglestasjonen og få sin første erfaring med ringmerking her på Lista.

Anne-Marie bilde

Gisle Skancke
Gisle er bosatt i Kristiansand og er utdannet biolog. Han har vært lærer i 20 år og har alltid vært spesielt interessert i fugler. Han brukte mye tid på Jomfruland Fuglestasjon fra han var 15 til han var 20 år. Siden det var så lenge siden han hadde jobbet på en fuglestasjon, fikk han lyst til å hjelpe til som frivillig her på Lista og kanskje lære litt mer om ringmerking og trekk.

Anne-Marie bilde

Samuele Ramellini
Samuele kommer fra Roma, Italia. Han skal studere naturvitenskap i Milano fra og med september. Han har jobbet med invasive arter og hovedsakelig med sangtimalien. Nå jobber han med sangkonkurranse mellom stedegne og invasive arter. Han studerer også nattrekk, og han har kommet til Lista for å forbedre sine ferdigheter med å ringmerke og prøve å studere nattrekk.


Anne-Marie bilde

Ida Verbraeken
Ida kommer fra Amsterdam, Nederland. Hun studerer anvendt biologi og er for tiden i sitt tredje år. I løpet av hennes tidligere praksis har hun jobbet med gråspurv og tårnseiler, og for hennes avhandling planlegger hun å jobbe med rørdrum. Hun har kommet til Lista for å forbedre sine ferdigheter på fuglekikking og lære om ringmerking, mens dette er en del av hennes praksis i Aeres University of Applied Sciences.

Anne-Marie bilde

Konstantin Lebus
Konstantin kommer fra Münster, Tyskland. Han har studert landskapsøkologi der og skrev sin mastergradsoppgave om adferd av trekkende steinskvett på Helgoland fuglestasjon. Etterpå det har han ringmerket på Atlantic Bird Observatory i Kanada. Han har kommet til Lista for å forbedre sine ferdigheter på ringmerking og fuglekikking. Han er også spent på å jobbe med steinskvett igjen!

I 2017:

Anne-Marie bilde
Pep Cantó
Pep kommer fra Alcoi, sørøst Spania. Han er ornitolog og kunstner. Han jobber som naturtekniker i Font Roja Natural Park (Alcoi, Spania). Han er en erfaren ringmerker og har drevet et ringmerkingsprosjekt de siste 13 år. Han er spesialisert på myting og biometri. Han kom til Lista for å se andre arbeidsmetoder og se de forskjellige artene som trekker forbi her.

Anne-Marie bilde
Grigory Evtukh
Grigory er fra Moskva. Han studerer biologi med spesielt fokus på ornitologi ved Moskva Stats-Universitet. Han har tidligere ringmerket i Moskva og Nord-Russland. Han liker naturfotografering og har kommet til Lista for å lære mer om ringmerking og identifikasjon. Det er den første gangen han er på en fuglestasjon i Europa og vi er veldig stolte over at han har valgt Lista!

Anne-Marie bilde
Bruna Roqué
Bruna kommer fra Barcelona. Hennes interesse for natur og dyreliv startet i ung alder og har deltatt forskjellige natur sommerleire i Pyrineene. Hun begynte å studere skogingeniør og har nå blitt en naturhistorisk illustratør. Hun har vært aktiv med ringmerking de siste 4 år og har deltatt på ringmerking i forskjellige ornitologiske stasjoner i Spania.

Anne-Marie bilde
Torben Langer
Torben kommer fra Nord-Tyskland og har nettopp fullført sin mastergrad i internasjonal naturvern. Han har ringmerket i Hellas, og har også lært om fugle ID og anslags beregning mens han jobbet i Sverige og Latvia. Han har kommet til Lista for å forbedre sin identifikasjonsferdighet på overvåkingen av sjøfugl.


Anne-Marie bilde
Paulien Vanhauwere
Paulien er en Master student i biologi fra Belgia. Hennes interesser i fugler og dyr generelt var ved siden av studiene oppmuntret av å være en del av ungdomsbevegelse for natur og miljø (JNM), hvor hun deltok i flere typer tur. Under hennes Erasmus i Trondheim, fikk hun vite Lista fuglestasjon. Hun har kommet nå for lære å ringmerke fugler og identifisere sjøfugler mens vi teller.
Merketall
Beklager, men vi er utenfor vår- og høstsesongene.
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Dvergsnipe4-98%
Svartmeis41-97%
Flaggspett5-97%
Rørsanger4-95%
Dompap13-94%
Svartkråke166+951%
Havørn50+511%
Stillits2061+310%
Ringgås1099+224%
Svartrødstjert24+197%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  Rapport fra høst 2019
  ÅRSRAPPORT 2018: Betydelig klimaeffekt på fugletrekket i Sør-Norge
  Trekkfuglene i Europa og Kanada har skjøvet fram tidspunktet for vårtrekket på grunn av klimaendringer
  Begynnerkurs i ringmerking: 7.-8. september 2019
  Rapport fra vår 2019

Nyheter fra NOF
Fjerde runde av Fotonøtta i...
Gikk fri etter havørndrap -...
Vindkraftprosjektene som må...
Vindkraft i stor konflikt med...
Lappspurv er Årets fugl 2020
Fiske etter leppefisk – nok...
Sjøfugler blant de mest...
Svanetelling førstkommende...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793