Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Støtt oss
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Årstotaler
Utland
Om oss
Frivillige 2019/20
Frivillige 2015-2018
Stasjonsområde
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2021
1957-2010
Fuglevakta
Vedtekter
Transport
Kontakt
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden






Snøspurv
Snow Bunting (Plectrophenax nivalis)

-


Snøspurven er den nordligst hekkende spurvefuglen i verde. Den hekker i Nord-Norge og i fjellet langt sørover i landet. Denne arten er ikke klassifisert som truet i den norske rødlista (livskraftig, LC).

Den finnes på trekk på Lista, spesielt i mars og november, men viser en nedgang de siste årene i antall observasjoner.











Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793