Lista fuglestasjon Norsk Ornitologisk Forening
Norsk English
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Fuglefestival 2019
Program
Frivillig
Artsliste
Avvik
Logg
Merketall
Om oss
Frivillige 2019
Frivillige 2017/18
Frivillige 2015/16
Vedtekter
Stasjonsområde
Fuglevakta
Skoleprosjekt
Overnatting
Omvisning
Publikasjoner
2011-2019
1957-2010
Transport
Kontakt
Kjøp og støtt oss
Fuglestasjoner
Videos

Logg inn

Søk på siden


Frivillige 2015 og 2016

Lista Fuglestasjon tilbyr frivillige å være ved stasjonen for å biologisk og ornitologisk praksis. De frivillige kan være studenter som trenger dette i forbindelse med sitt studium eller utdannelse, eller folk som har lyst til å lære om ringmerking og stasjonsarbeidet.

På denne siden forteller vi litt om dem som er eller har vært frivillige ved stasjonen.

I 2016:

Anne-Marie bilde
Nick Hart
Nick vokste opp i Zimbabwe. Han startet å kikke på fugler som en ung. Han begynte å ringmerke i Zimbabwe og fortsatte i Australia, hvor han studerer zoologi og genetikk ved universitetet. For tiden er han på en tre måneders ferie tur i Europa. Han har kommet til Lista og vil jobbe som frivillig i en måned. Selv om han har hatt lisens i 7 år, er Lista Fuglestasjon det første stedet i Europa hvor han ringmerker fugler!

Anne-Marie bilde
Charlotte Hallerud
Charlotte har en mastergrad i biologi fra NTNU, og det var under dette studiet at interessen for fugl og ringmerking dukket opp. Hun deltok på ringmerkingskurs på Lista i mai, og er nå tilbake som frivillig for å få mer trening i ringmerking og lære mer om overvåking av fugl! Hun jobber også for å få ringmerkinglisens i nær framtid.

Anne-Marie bilde
Robin Joy
Robin kommer fra England. Han er i sitt siste år av en naturvitenskapelig grad. Etter fugletitting da han var en ung gutt har han gjenoppdaget interessen for fugler i de siste årene. Etter å ha vært frivillig på en kaie-studie i Storbritannia, har han kommet til Lista for å lære om ringmerking! Han vil også forbedre seg om identifisering og få litt erfaring med overvåking.

Anne-Marie bilde
Einar Selvåg
Einar kommer fra Tysvær utenfor Haugesund. Interessen hans for fugler startet da han var i 10 års alderen. Nå for tiden bruker han mest tid på ringmerking, men tar også en fugletur inni mellom. Denne høsten har han permisjon fra jobben sin som kokk. Han har da valgt å bruke noe av tiden på fugler og skal være frivillig på Lista Fuglestasjon i 2 uker.


Anne-Marie bilde
Karin Schlechta
Karin er en profesjonell musiker. Hun studerte fiolin ved konservatoriet i Wien (AUT). Hun spiller i flere orkestre i Wien og er i tillegg lærer i fiolin på en musikkskole. Hun har også studert biologi for å få en bedre forståelse av naturen ved Universitetet i Wien. Hun har besøkt flere fuglestasjoner rundt i verden i Australia, Kanada, Sverige og Østerrike. Hun er ivrig etter å forbedre sjøfugl identifikasjons ferdigheter og hun ønsker å få mer ringmerkingserfaring ved hjelp av Lista-Teamet.

Anne-Marie bilde
Anne-Marie Austad
Tilbake til Lista for tredje gang, noen dager her trenger jeg å sette inn i kalendere, blitt veldig glad i stedet! Nå har jeg unnagjort første året av bachelor i økologi og naturforvaltning på NMBU. Interrresen for fugler og annet i naturen vokser stadig og kjønner mer og mer hvor viktig det er med innsamlig av standarisert data. Håper å få til flere turer ut hit utover høsten og til våren.

Anne-Marie bilde
Karmele Gallastegi
Karmele kommer fra Baskerland. Etter å ha studert skogforvaltning , begynte hun å ringmerke som frivillig. Det likte hun så godt at hun bestemte seg for å trene seg opp til å bli ringmerker. Nå er hun på Lista for å få mer kunnskap om sjøfugl identifikasjon. Hun får også forberedt seg på ringmerkingseksamen mens hun møter nye mennesker.

Anne-Marie bilde
Svana Rogalla
Svana er en tysk student innen landskapsøkologi. Karmele og Svana ble så gode venner, at de har kommet sammen til Lista og vil reise rundt i Norge de neste ukene. Svana, som begynte å ringmerke i Aranzadi, har jobbet med havskilpadder i Hellas, snoker i Tyskland og photoidentifisering av hval på Island. Nå ser hun frem til å telle sjøfugltrekk og ringmerke med oss.

Anne-Marie bilde
Njål Sølvberg
Njål er fra Sandnes men bodde på Lista fra 1963 til 1971. Han har vært medlem i NOF siden 1964 og er nå pensjonist. Njål ønsker å lære mer om ornitologi ved å bli med på standarisert ringmerking og stasjonsarbeidet. Njål har en fritidsbolig på Lista og har nå tid og anledning til å være en mer aktiv ringmerker og fuglekikker. Han kommer til fuglestasjonen ganske ofte og er svært nyttig!

I 2015:

Anne-Marie bilde
Marte Fandrem
Marte er nettopp ferdig med mastergrad i økologi fra NMBU i Ås. Hun har ringmerket i Australia i 2014, og fikk gjennom masteroppgaven muligheten til å jobbe på et ringmerkingsprosjekt i regnskogen på Borneo, hvor hun undersøkte fugleparasitters spredning i hogstskog og primærskog. Hun håper å kunne fortsette å arbeide med fugler, og er veldig glad for muligheten til å lære mer om ringmerking og ikke minst få prøve seg på europeiske fugler her på Lista.


Anne-Marie bilde
Nina O'Hanlon
Nina O’Hanlon kommer fra Storbritannia og tar en doktorgrad ved universitetet i Glasgow. Hun studerer gråmåkers bevegelser og kosthold, ved hjelp av gulpeboller og stabile isotoper. Hun er under opplæring i ringmerking og har besøkt flere fuglestasjoner som Calf of Man og Spurn Bird Observatories. Hun har kommet til Lista for å få mer erfaring med ringmerking og kikker på fugler på trekk. Hun har allerede sett nye arter på Lista som tretåspett, spurveugle og perleugle.


Anne-Marie bilde
Tone Kjersti Kåsi
Tone Kjersti har studert biologi med retning økologi ved NTNU i Trondheim. Masteroppgaven hun leverte i 2012 handlet om hvordan klima og vær påvirket hekkesuksessen til snøspurv. Hun har tatt årsstudium i PPU og jobbet som lærervikar i to år i tillegg til å være feltassistent for NINA i Trondheim. Hun er ivrig etter å lære mer om fugleidentifisering i felt og få praktisk erfaring med ringmerking.


Anne-Marie bilde
Jon Hagelin
Jon er nettopp ferdig med en mastergrad i biologi, retning økologi og evolusjon, ved Universitetet i Oslo. Han har siden barndommen vært fascinert av fugler. Interessen startet gjennom fuglefôring om vinteren, orrleik om våren og fuglekasseprosjekter. Han avsluttet studiene med en masteroppgave om blåstrupens hekkeutbredelse i Norge. Jon er veldig glad for å få muligheten til å hjelpe til med driften av Lista fuglestasjon, og for å få anledning til å lære mer om ringmerking og fugletrekk. På dette bildet holder han sin først munk.


Anne-Marie bilde
Cristina Sellarès
Cristina har studert biologi i Barcelona (Catalonia) og St Andrews (Skottland). Hun har en mastergrad i Wildlife Biology and Conservation. Hun har jobbet for Hval Andenes (Norge), RSPCA, RSPB, Jersey Zoo, National Birds of Prey Centre (UK), Parc del Garraf, Falklandsøyene Conservation, og som miljøkonsulent. Hun arbeider for tiden for National Trust på Jersey, der hun leder prosjektet "Birds On The Edge " for å stoppe bestandsnedgangen av lokale fugler på øya Jersey. Hun har kommet til Lista for å forbedre sine ringmerkingsferdigheter og lære nye fuglearter.


Anne-Marie bilde
Anne-Marie Austad
Anne-Marie, oppvokst på Malta og flyttet til Norge ett år siden. Fikk sin første opplevelse på Lista fugle stasjon, og hun håper det ikke blir den siste. Fugler og natur er den store interesten. Hun har B-lisens fra Norge og ett års ringmerke opplæring på Malta. Nå håper hun å begynne med Økologi og Naturforvalting bachelor grad på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet).


Emelie bilde
Emilie Shuttlewood
Emilie er stasjonert som frivillig ved stasjonen i løpet av mai 2015. Hun er uteksaminert med en "Ecology and Conservation" grad fra Manchester Metropolitan University. Nå er hun ivrig etter å få praktiske ferdigheter. Hun har gjennomført et feltprosjekt vurdere habitat skjøtsel på Tenerife, Spania, samt en studie om gjeninnføring av pattedyr til Storbritannia. Emelie har stor interesse for ornitologi, og er glad for å kunne være en del av Listateamet vårt. Her ringmerker hun sin første fugl hos oss, en løvsanger.Merketall
Denne sesongen2249
I dag0
Detaljert logg

Reportasje fra Lista FS
i Aftenposten

Sesongavvik observasjoner
Svartmeis17-98%
Dvergsnipe4-98%
Granmeis7-97%
Rørsanger3-96%
Gråtrost37-96%
Svartkråke161+1145%
Stillits1299+298%
Ringgås1098+260%
Toppskarv2971+210%
Kortnebbgås358+183%
Vis avvik for sesongene
Facebook

Følg Følg Lista FS på
facebook.com

Siste 5 på siden
  ÅRSRAPPORT 2018: Betydelig klimaeffekt på fugletrekket i Sør-Norge
  Trekkfuglene i Europa og Kanada har skjøvet fram tidspunktet for vårtrekket på grunn av klimaendringer
  Begynnerkurs i ringmerking: 7.-8. september 2019
  Rapport fra vår 2019
  Den Skandinaviske Trippelen - Høst 2019

Nyheter fra NOF
Kvalitetssikring av...
Oppfølging av NOFs klage til...
Forslag til ny viltforskrift...
Ringduer i hopetall på...
Flakstad Norges første...
Statsbudsjettet 2020: Vi...
Ingen grunn til å skyte...
Sjokkerende planer om havvind...


Lista Fuglestasjon
Fyrveien 6
NO-4563 Borhaug
post@listafuglestasjon.no Tlf: 949 86 793